SILT 9: The third lightscoop panel is prepared with a design by Paolo Soleri for Unit 7 of the East Crescent. Grey pigment will be applied to the silt form on top of this rubber cutout to emphasize the design. [Photo: Ayano Atsumi & text: Kelli Huth]


Tomiaki Tamura applies a slurry coat directly onto the silt. A layer of concrete is applied afterward. The design will transfer onto the concrete. [Photo: Ayano Atsumi & text: Kelli Huth]


Paolo Soleri uses a trowel to smoothen the concrete, and Ania Gorka, Planning Coordinator, works on the design. [Photo: Ayano Atsumi & text: Kelli Huth]


Construction crew members Isamu Tomono and Ray Shong mix cement. [Photo: Ayano Atsumi & text: Kelli Huth]


The prepared rebar cage is lowered onto the first layer of concrete.[Photo: Ayano Atsumi & text: Kelli Huth]


The final layer of concrete is packed over the rebar cage. Planning intern Mickie Hamill does the slump test and packs test tubes of concrete that will be sent to the lab. [Photo: Ayano Atsumi & text: Kelli Huth]


Paolo Soleri provides assistance and instruction to workshoppers. In 2-3 weeks the panel will be cured and ready to separate from the silt form. This report will continue when the panel is lifted into place. [Photo: Ayano Atsumi & text: Kelli Huth]

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>