We continue the report about the East Foundry Apartment and surrounding landscape renovation [see posts from 12/16, 12/18 12/20 and 12/23/2013].

The first level of concrete has been poured onto the silt bed and the crew of workshop participants and interns is smoothing-screeding the surface.

[photo and text by Sue Kirsch]

Construction intern Felipe Quintero is mixing the concrete and workshop participant Marco Vargas Weers will wheel it to the work site.

[photo and text by Sue Kirsch]

In the background we see Paul Hernandez who designed this renovation project.

[photo and text by Sue Kirsch]

The first layer of concrete is complete and here are Dan and Paul laying in a perfectly formed reinforcement steel – rebar set.

[photo by Julia Dorn-Giarmoleo and text by Sue Kirsch]

More concrete is spread over the rebar.

[photo by Julia Dorn-Giarmoleo and text by Sue Kirsch]

Here is the completed panel, with grooves and small bits of rebar sticking out at its end, which will be handy to connect this panel with the wall where it is planned to be.

[photo by Julia Dorn-Giarmoleo and text by Sue Kirsch]

In the next report, scheduled to post on Monday, December 30., we will see more photos of work on the renovation location.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>