We continue the report about the East Foundry Apartment and surrounding landscape renovation [see posts from 12/16, 12/18, 12/20, 12/23, 12/27, 12/30/2013 and 1/3 1/6 and 1/8/2014].

Here we can see the silt surface of the curved planter panel. In the background is the beginning of formwork on the retaining wall for the fence.

[photos and text by Sue Kirsch]

On 12/18 we showed a photo of the first level of concrete poured into a trench surrounding the rock wall that incloses the deep back porch.

The exterior surface of the thick wooden form has been grooved to allow it to be bent into the right shape. 

Paolo van Erp is putting in sturdy braces.

The form is ready.

On Monday we will show photos of the concrete pour.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>