This continues our report about a winter project for our construction crew and volunteers, the renovation of the East Foundry Apartment access and surrounding landscape [see posts from 12/16, 12/18, 12/20, 12/23, 12/27, 12/30/2013 and 1/3 1/6 1/8 and 1/10/2014].

Alexandra and Isaac are bringing the wheelbarrows of concrete from the mixing site between the batch plant and the recycling area.

[photos and text by Sue Kirsch]

Concrete is shoveled carefully into the form.

Rebar posts have been prepared with a steel plate welded to one end. They will be inserted into the concrete retaining wall.   

The wall has been poured and weld plate attachments have been inserted. Fence post for the new fence will be welded onto those plates.

Before the concrete set the crew used a heavy brush on the upper surface to expose some of the grainyness.

More to come.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>