? This continues the report from 6/9/08 with the next pour of the walk-way on the north side of the visitors parking lot.
[from left] A back-hoe was rented for various chores across the site, here to load sand and gravel into the batch plant.
Dave Tollas and workshop participant Alex Dixon break bags of concrete into the mixer.
The crew takes a sample of the concrete mix from the truck into a wheel barrow. ? This continues the report from 6/9/08 with the next pour of the walk-way on the north side of the visitors parking lot.
[from left] A back-hoe was rented for various chores across the site, here to load sand and gravel into the batch plant.
Dave Tollas and workshop participant Alex Dixon break bags of concrete into the mixer.
The crew takes a sample of the concrete mix from the truck into a wheel barrow.
Alex, Dave and construction crew Nelson DellaRosa perform a slump test to establish the concrete consistency.


? Steel reinforcement bars were layed out and suspended within the wooden form for the walk-way.

The work to enhance the Visitors’ Parking and Access area was greatly helped by a grant from the Arizona Office of Tourism (AOT). Cosanti Foundation was awarded a Rural Tourism Development Grant of $50,000.


? The crew for this pour was Landscaping coordinator Ron Chandler, construction crew Nick Bortel, alumnus and volunteer Andrew Woodard, Dave Tollas, workshop participant Alex Dixon, crew Jeff Buderer, workshop participant Alex West and volunteer Charlie Wicker.
More on the upgrade of the entrance to the visitors center will be posted next week.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>